DDACT trainingen in het onderwijs

Deel dit bericht op

Het team van DDACT ondersteunt onderwijsprofessionals door het hele land al jaren in het omgaan met ‘emotie en agressie’. Niet achteraf bedenken wat je beter had kunnen doen, maar professioneel schakelen in het moment.

Sociale veiligheid, groei, pedagogisch klimaat, omgangsvormen… Medewerkers in het onderwijs hebben een sleutelpositie in de groei van jeugd. Het creëren van een sociaal veilige omgeving is topsport. Daarom zijn we blij dat het onderwijs een kernsector is van DDACT, waar we al jaren met volle passie en overgave bijeenkomsten, workshops en trainingen verzorgen.

Wat leren deelnemers?

Tijdens onze scholingen krijgen deelnemers antwoord op onderstaande vragen en meer:

Hoe doorbreek je discussies en het ge-ja-maar van studenten? Hoe breng je emotie omlaag? Hoe stop je grensoverschrijdend of agressief gedrag? Wat is het verschil tussen boosheid en agressie? Hoe zorg je ervoor dat je niet achteraf bedenkt wat handig was geweest om te doen, maar tijdens de situatie? Hoe kun je vroegtijdig effectief handelen, zodat de spanning niet hoger oploopt dan nodig? Waar moet je rekening mee houden als het gaat om groepsdynamiek, zoals in de klas of op de gang? Wat als leerlingen of studenten een onderling conflict hebben?

Deelnemers krijgen inzicht en praktische handvatten om met lastige situaties om te gaan. In zowel 1-op-1 situaties als in groepen. Niet alleen “begrijpen in rust”, maar ook daadwerkelijk “kunnen onder druk”.

Onze opdrachtgevers zijn onder meer:

Ook geïnteresseerd?

© ddact.nl © Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacybeleid | Algemene voorwaarden | Klachtenprocedure